Otvoreni „Dani pijaca Srbije 2015“

Četvrtu manifestaciju  „Dani pijaca Srbije 2015" i peti Sajm domaće hrane, vina i rakije “Ukusi tradicije”,  u petak, 5. juna, svečano je otvorio Ilija Maravić, predsednik Skupštine Grada Subotica. 

-  Pijace će postojati dok i mi budemo postojali – rekao je na otvaranju Ilija Maravić. – Nikada ni jedan megamarket neće moći da ugasi pijace, jer se na njima grade posebni odnosi između proizvođača odnosno prodavaca i kupaca. To je odnos koji će da funkcioniše večno.

Maravić je naglasio značaj Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” i ovih manifestacija za promociju pijačne delatnosti i ukazivanje na probleme sa kojima se suočavaju,

U ime Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” i Akcionarskog društva “Tržnica” Subotica, kao domaćina ovih manifestacija, goste, predstavnike pijačnih uprava iz cele Srbije i izlagače, pozdravio je Branislav Joka, generalni direktor “Tržnice” a.d. Subotica. On se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji i poželeo učesnicima i gostima uspešan nastup i ugodan boravak u Subotici.

Organizatori ovih manifestacija su Poslovno udruženje „Pijace Srbije", Akcionarsko društvo „Tržnica" iz Subotice i Udruženje „Ukusi tradicije" uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica i JKP „Subotičke pijace".

Na ove dve manifestacije, na više od pedeset štandova, učestvuje oko osamdeset izlagača, poljoprivrednih proizvođača, zanatskih radnji, proizvođača domaće hrane, vina, rakije i rukotvorina iz gotovo svih delova Srbije.

Tokom boravka u Subotici, predstavnici Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” su posetili i lokalnu samoupravu, gde su sa predsednikom Skupštine, Ilijom Maravićem, razgovorali o aktivnostima udruženja i načinima kako da se sačuva i uanapredi pijačna delatnost. Gosti su tokom posete imali priliku da obiđu Gradsku kuću i čuju informacije o ovom velelepnom secesijkom zdanju.

Peti Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“ i četvrta manifestacija „Dani pijaca Srbije“ su za posetioce otvoreni od četvrtka, 4. juna u 10 časova, do nedelje, 7. juna u 14 časova.

Za posetioce ovih manifestacija organizatori su obezbedili i zanimljivi večernji kulturno-zabavni program. U četvrtak, 4. juna od 18,30 časova na bini koja je postavljena ispred Hale sportova, nastupio je Tamburaški orkestar „Hajo“.

Vesti koje su mediji objavili na ovu temu možete pogledati na linkovima:

Blic

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/565299/U-Subotici-otvoreni-Dani-pijaca-Srbije

RTV Vojvodina

http://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/magazin/dani-pijaca-srbije-u-subotici_599460.html

RTV YU eco

http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/otvoreni-dani-pijaca-srbije

Subotičke novine

http://www.subotickenovine.rs/index/page/lg/sr/id/2489

Portal subotica.com

http://www.subotica.com/vesti/svecano-otvorene-manifestacije-dani-pijaca-i-ukusi-tradicije-id23035.html

Zvanična prezentacija Grada Beograda

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1677010