Zelena pijaca Mali Bajmok

Zelena pijaca u okviru Robne pijace “Mali Bajmok” ima sve veću i atraktivniju ponudu što motiviše značajan deo kupaca da se se svežim voćem, povrćem i drugim životnim namirnicima  snabdeva na ovom mestu. Za stanovnike mesnih zajednica Mali Bajmok i Gat ova pijaca je osnovno mesto za kupovinu prehrambenih proizvoda ove vrste.

Prema rezultatima istraživanja koje je u okviru IPA projekta „ECO-COOP“ realizovano sredinom 2011. godine, Zelena pijaca „Mali Bajmok“ je posle Mlečne pijace u centru grada, po frekvenciji kupaca i prodavaca druga pijaca ove vrste u Subotici.

Ekspanzija ove Zelene pijace je počela istovremeno kada je zabeležen prvi pad interesovanja prodavaca za robne tezge. Tada su se počeli stvarati uslovi za proširenje zelenog dela pijace, koja je u vreme kada je subotički Buvljak bio najfrekventnija robna pijaca u regionu, bila poprilično marginalizovana.

MLEČNA HALA

Na zelenoj pijaci u okviru Robne pijace „Mali Bajmok“ u junu je počela da radi novoizgrađena mlečna hala. Na oko 120 kvadratnih metara novoizgrađenog prodajnog prostora u hali II postavljeno je 17 savremenih rashladnih vitrina za prodaju lako kvarljivih namirnica na plusnom režimu hlađenja. Ponuda popularnog Buvljaka je ovih dana tako postala bogatija za niz proizvoda kao što su sveže živinsko meso, sir, mleko i drugi mlečni proizvodi, kolači, suhomesnati prozvodi itd.

Mlečna hala je klimatizovama i ima maksimalne moguće uslove za prodaju namirnica u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, a u sklopu rekonstrukcije ovog dela Buvljaka izgrađena je nadstrešnica ispod koje je smešteno 25 tezgi za prodaju voća i povrća.

Projekat rekonstrukcije i opremanja dela II hale Robne pijace „Mali Bajmok“ realizovan je u godini u kojoj AD “Tržnica” proslavlja 25. godišnjicu uspešnog poslovanja, a menadžment i zaposleni su obeležavanje ovog velikog jubileja posvetili  daljem razvoju preduzeća i ideji da budu potpuno posvećeni poboljšanju kvaliteta usluga, odnosno zahtevima korisnika usluga i kupaca.

RADNO VREME: svakog dana od 6 do 17 časova, osim 1. januara