“Tržnica” obeležava 25 godina uspešnog rada

Akcionarsko društvo “Tržnica” će u petak, 1. aprila, obeležiti 25.-to godišnji jubilej. U obliku u kojem i danas posluje, “Tržnica” je osnovana 1. aprila 1991. godine, kada je kao akcionarsko društvo postala samostalno pravno lice u kojem Društveno preduzeće „Peščara“ ima 25% kapitala.

Od sredine 2012. godine vlasnik 70 odsto kapitala „Tržnice“ je Grad Subotica, a preostalih 30% akcija je u vlasništvu malih akcionara, uglavnom zaposlenih i bivših zaposlenih u ovom preduzeću.

- U godinu jubileja “Tržnica” je ušla sa razvojnim projektom dogradnje dela druge hale na Robnoj pijaci “Mali Bajmok” i izgradnji nadstrešnice. Nakon rekonstrukcije, ovaj deo pijace će biti opremljen rashladnim vitrinama koje su namenje prodaji lako kvarljivih namirnica. I u narednim godinama “Tržnica” će nastaviti da proširuje svoju infrastrukturu i razvija i uanpređuje kvalitet svojih usluga i ponude na pijacama kojima gazduje – rekao je Branislav Joka, generalni direktor AD “Tržnica” na današnjoj press konferenciji.

„Tržnica“ osnovnu delatnost obavlja na pet pijaca u Subotici koje se prostiru na površini od oko 82 hiljade kvadratnih metara. To su robna pijaca  Mali Bajmok, odnosno popularni Buvljak, auto pijaca, stočna pijaca i zelene pijace Palić i  Aleksandrovo.

“Tržnica” ima 61-og zaposlenog, sarađuje sa više od 2 hiljade korisnika usluga, trgovaca i poljoprivrednih proizvođača, a od osnivanja do danas posluje uspešno i profitabilno.

Tokom protekla četvrt veka “Tržnica” se pozicionirala među pet najvećih, najrazvijenijih i infrastrukturno najbolje opremljenih pijačnih uprava u Srbiji.

„Tržnica“ je jedan od osnivača Poslovnog udruženja „Pijace Srbije. u kojem  ima svog predstavnika u Upravnom odboru, a predsedava Radnom grupom za robne pijace. Juna 2015. godine “Tržnica” je bila uspešan domaćin četvrte manifestacije “Dani pijaca Srbije” koja ima za cilj da predstavi najbolje iz ponude na srpskim pijacama.

Svoje  strateške ciljeve “Tržnica” ostvaruje doslednom primenom politike kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu  u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2008, 14001:2004 i 18001:2007.

Svi zaposleni, na čelu sa rukovodstvom, poštuju i primenjuju integrisani sistem menadžmenta u svom svakodnevnom radu, svesni da su sami tvorci poslovnog rezultata preduzeća.

Linkovi na izveštaje medija o jubileju AD "Tržnica":

http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/jubilej-tr-nice

https://www.youtube.com/watch?v=xwVq7fDPoRw

http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=540&slider=off&lg=sr

http://www.subotica.com/vesti/ad-trznica-obelezava-25-godina-rada-id25676.html

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/subotica/obnova-subotickog-buvljaka_703842.html

https://www.subotica.info/2016/03/30/25-godina-ad-trznica-subotica

https://www.youtube.com/watch?v=36wyqjfgOLI

http://sumedija.rs/vest-9818-%E2%80%9CTr%C5%BEnica%E2%80%9D-obele%C5%BEava-25-godina-uspe%C5%A1nog-rada.html#.VwQZFVSLTIU