“Tržnica” obeležila 25. godišnjicu uspešnog rada

Kolektiv “Tržnice” je ponosan što se preduzeće tokom protekle dve i po decenije pozicioniralo među pet najvećih, najrazvijenijih i infrastrukturno najbolje opremljenih pijačnih uprava u Srbiji, rečeno je na proslavi 25-to godišnjjeg jubileja preduzeća, koja je 1. aprila priređena u sali za sastanke preduzeća.

Cilj zaposlenih u “Tržnici” je da nastave da idu u korak sa vremenom, prate nove trendove razvoja i budu potpuno posvećeni korisnicima usluga i kupcima, naglasio je generalni direktor Adcinarskog društva “Tržnica”, Branislav Joka.

- Danas slavimo 25 godina poslovanja i uspešnog rada preduzeća, te nam je čast što ste došli da zajedno obeležimo i proslavimo ovaj događaj. Više puta sam rekao da ćemo u godini jubileja ostati dosledni opredeljenju da svakodnevno radimo na poboljašnju uslova prodaje na pijacama i njihovom daljem razvoju. To ponavljam i danas u ime celog kolektiva, kojem čestitam jubilej i želim da ostane posvećen ovoj ideji. Vama se dragi gosti još jednom zahvaljujem što se odazvali pozivu da uveličate ovaj jubilej preduzeća i želim Vam da se danas u „Tržnici“ osećate kao kod kuće - rekao je Branislav Joka, pozdravljajući goste “Tržnice” na svečanosti povodom jubileja.

U ime Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” kolektivu “Tržnice” je jubilej čestitao Radovan Milojević, potpredsednik Upravnog odbora UPS-a i direktor JKP “Tržnica” iz Niša. On je rekao da je AD “Tržnica” jedan od osnivača i lidera Udruženja pijaca Srbije, te naglasio važnost udruživanja pijačnih uprava Srbije zbog razmene iskustava, unapređenja zakonodavstva i zajedničkih projekata razvoja pijačne delatnosti, koja ima sve izraženiju konkurenciju na tržištu.

Čestitke zaposlenima uputio je i Dragi Vučković, načelnik Severno-bačkog upravnog okruga. On je rekao da je Akcionarsko društvo “Tržnica” primer preduzeća u kojem se domaćinski i uspešno posluje, a posebno je istakao značaj Robne pijace “Mali Bajmok” za upošljvanje velikog broja ljudi i podsticanje preduzetništva.

Predsednik Skupštine Grada Subotica, Ilija Maravić, pridružio se čestitkama za jubilej “Tržnice” rečima da su “pijace bile i ostale nezamenjiva mesta za okupljanje ljudi, razmenu dobara i trgovinu”, te da ne sumnja da će se i dalje razvijati. Maravić je naglasio da će Grad Subotica nastaviti da podržava rad Akcionarskog društva “Tržnica” i podsticati njegov dalji razvoj.

Povodom 25 godina postojanja i uspešnog rada preduzeća, generalni direktor, Branislav Joka, je na svečanosti uručio jubilarne nagrade članovima kolektiva “Tržnice”. Nagrade su primili:

Ozvald Ildiko,  za 15 godina  neprekidnog radnog staža u “Tržnici”

Crnković Josip,  za 15 godina  neprekidnog radnog staža u “Tržnici”

Dulić Želimir,  za 20 godina neprekidnog radnog staža u “Tržnici”, i 

Nuredini Muhamet,  za 20 godina neprekidnog radnog staža u “Tržnici”.

Akcionarsko društvo “Tržnica” nije zaboravilo ni svoje redovne i najvernije korisnike usluga., pa je  ovom prilikom generalni direktor Branislav Joka uručio i šest zahvalnica prodavcima na Robnoj pijaci “Mali Bajmok”. Zahvalnice su dobili: 

preduzetnik Štrbac Predrag iz hale 4 Robne pijace “Mali Bajmok”, koji je korisnik usluga “Tržnice” od 2007. godine

Januško Kornel ( STR “KORCI” ) iz hale 3 Robne pijace “Mali Bajmok”, koji je korisnik usluga “Tržnice” od 2005. godine

preduzetnik Rosić Ljubomir , dvorišni deo  Robne pijace “Mali Bajmok”, koji je korisnik usluga “Tržnice” od 2004. godine

Korać Đuro (STR  “KORAĆ KOMERC” ) iz hale 1 Robne pijace “Mali Bajmok”, koji je korisnik usluga “Tržnice” od 2004. godine

Udvari Magdalena, poljoprivredno gazdinstvo sa zelene pijace u okviru Robne pijace “Mali Bajmok”, koja je korisnik usluga “Tržnice” od 2004. godine, i 

Salijević Trajče, poljoprivredno gazdinstvo sa zelene pijace u okviru Robne pijace “Mali Bajmok”, koji je korisnik usluga “Tržnice” od 2004. godine.

U pratećem kulturno-zabavnom program goste svečanosti i zaposlene u “Tržnici” svojim pevačkim nastupima su oduševili mala Andjela Bogdanović i Tamara Gunjača iz Kulturnog centra “Arija”.