Održana prva "Noć subotičkih pijaca"

U četvrtak, 31. avgusta od 18 do 22 časa, u ulici Korzo u centru Subotice, održana je manifestacija pod nazivom „Noć subotičkih pijaca“. Manifestacija je osmišljena u sklopu programa obeležavanja Dana grada Subotice, a organizovali su je Akcionarsko društvo „Tržnica“ i JKP „Subotičke pijace“ uz podršku Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ i lokalne samoprave Subotice.

Cilj manifestacije je bio da promoviše pijačnu delatnost i pijace kao tradicionalne kanale distribucije svežeg voća, povrća i drugih životnih namirnica, odnosno lokalne proizvođače i trgovce koji posluju na njima. Na manifestaciji „Noć subotičkih pijaca“se, sa ponudom svežeg voća, povrća i drugih proizvoda iz vlastite proizvodnje, predstavilo deset proizvođača i prodavaca sa subotičkih pijaca kojima upravljaju JKP „Subotičke pijace“ i AD „Tržnica“.

Gost “Noći subotičkih pijaca” bio je karving majstor Pavel Hrcan, koji je Subotičanima predstavio karving kao veštinu oblikovanja voća i povrća, a posetiocima je na raspolaganju bila i ponuda hrane i pića koju je pripremao cafe-restoran „RENAISSANCE“.

U nastojanju da Subotičane podsete na tradiciju pijačne delatnosti na ovim prostorima, organizatori su pripremili i prezentaciju izbora dela arhivskih fotografija subotičkih pijaca koje su sastavni deo istorijske građe o ovim tradicionalnim mestima trgovine.