Praznična kupovina na Buvljaku

Jedno od omiljenih mesta za kupovinu kako Subotičana tako i gostiju iz susedne Mađarske - subotički buvljak spremno dočekuje praznike. Praznična kupovina uveliko je počela, a trenutno je kupcima na raspolaganju čak 50 hiljada artikala.

Ovih dana na Buvljaku je zabeležen veliki broj kupaca. Među njima je i Sead Škiljo koji na Buvljak dolazi gotovo svakodnevno tokom cele godine. Kako kaže, na Buvljaku po pristupačnim cenama može da kupi sve što mu je potrebno, a ovih dana Sead je, poput većine građana, počeo da se priprema za predstojeće praznike.

Za praznike su se na vreme pripremili i prodavci koji su na svoje tezge izložili proizvode koji se u  danima pred praznike intenzivnije prodaju. Ovih dana zabeležen je i znatno veći broj kupaca, a cene se, prema rečima prodavaca, nisu menjale. Očekivano, u danima pred praznike intenzivno se kupuju artikli sa novogodišnjim i zimskim motivima, kao i namirnice od kojih će se pripremati praznični obroci.

Osim Vojvođana na Buvljaku rado pazare i gosti iz susedne Mađarske, koji ovaj tržni centar masovno posećuju od 2014. godine, te su veoma dobro upoznati sa ponudom i cenama. U tržnom centru Mali Bajmok, kupce na 1.650 tezgi i preko 200 lokala očekuje sve - “od igle do lokomotive”.

Izvor: RTV YU eco, Miljana Crnogorac 

Link na prilog RTV YU eco: 

https://www.youtube.com/watch?v=do1H5tCM8ZI