Ponuda na Buvljaku privlači kupce iz Mađarske

U nedelju je na subotičkom Buvljaku bila velika gužva. Počele su preduskršnje kupovine, većina kupaca stiže iz Mađarske. Najviše se traži prolećna garderoba i obuća. Gostima iz Mađarske najinteresantnija je kupovina na Buvljaku. Kada stignu, prvo se odluče za izdašan doručak.

Preduzeće „Tržnica" koje se stara o Buvljaku u Malom Bajmoku upravo sprovodi istraživanje javnog mnjenja među kupcima iz Mađarske. U odgovorima ispitani kažu da ih najviše privlači atmosfera na ovoj pijaci, jer je ovo najveća pijaca ovakve vrste u regionu. Ono što im se posebno dopada je što na jednom mestu postoji raznolika roba, a oko cene mogu i da se pogađaju.

„Ovo je jedan mali izlet. Lepo je vreme, razgledamo. Ukoliko nam se nešto dopadne, kupujemo. Pijaca ima dobru atmosferu, dobri su ukusi ovde, i zato stojimo kod bifea, jer smo upravo doručkovali" kaže Mikloš Palfi iz Pečuja, Mađarska.

Pečenjare jedva stižu da usluže kupce, zato je sigurno svaki obrok svež.

Svi prodavci znaju mađarski. Kupci stigli iz Mađarske najradije kupuju slatkiše, brendiranu garderobu i obuću. „Najviše kupujemo sportsku opremu i uopšte garderobu. Često dolazimo jer je dobra atmosfera na pijaci, ima mnogo ljudi. Mislim da nam se najviše dopadaju hamburgeri, stvarno su dobri. Jako volimo one sa mnogim dodacima" kaže Zoltan Kralik, Bekeščaba, Mađarska.

Ovo je period kada mađarski kupci u velikoj meri kupuju i cvetni rasad jer je ovde znatno jeftiniji. „Kupuju sezonsko cveće. Begonije sada nešto ređe, jer je to letnje cveće, a još može biti mraza. Rado uzimaju krasuljak i spomenak. Dopada im se, atraktivno je za uskrs, veoma je lep cvet, a rado uzimaju i dan i noć" kaže Beata Šiša, proizvođač cveća, Subotica.

Rasad cveća staje 120 forinti, dan i noć u kompletu od pet komada prodaje se za 450 forinti.

Nadležni ne kriju da kupci iz Mađarske drže u životu trgovinu na Buvljaku. Marina Čović, portparol, „Tržnice", Subotica, kaže: „Mađarski kupci najviše dolaze na subotički Buvljak jer smatraju da je dobar kvalitet robe, a i cena im je povoljna. Kako se približavaju uskršnji praznici, možemo da predvidimo da će oni u još većem broju dolaziti. Ponuda na pijaci je potpuno usklađena sa njihovim potrebama". 

Dodaje: stigla je nova prolećno-letnja kolekcija garderobe, i to  je sada najtraženije.

Pannon RTV

Link na TV prilog:

https://pannonrtv.com/rovatok/vesti-na-srpskom/ponuda-na-buvljaku-privlaci-kupce-iz-madarske