Na pijace isključivo sa zaštitnom maskom i rukavicama

Zelene pijace kojima upravlja Akcionarsko društvo „Tržnica“ Subotica su od 21. aprila ponovo otvorene u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije. Rad na pijacama je orginizovan uz punu primenu svih mera zaštite koje su u funkciji sprečavanje širenja korona virusa Covid-19, u šta su se juče i danas uverili svi posetioci pijaca. Ponuda sezonskog povrća, voća i svežeg živinskog mesa je dobra, a i prodavaca i kupaca je značajno manje nego ranije.

Na svim pijacama su određeni posebni ulazi i izlazi, postavljene su barijere za dezinfekciju obuće, obezbeđena mesta za pranje i dezinfekciju ruku, a broj kupaca koji su odjednom na pijaci je ograničen u skladu sa veličinom prostora.

I prodavci i kupci na pijacama moraju nositi zaštitinu opremu (maske i rukavice)  i imaju obavezu da se pridržavaju mera socijalne distance, odnosno razmaka od 2 metra.  

U skladu sa merama prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, Akcionarsko društvo „Tržnica“ svakodnevno vrši dezinfekciju pijačnog prostora, a pojačano je i održavanje higijene i uklanjanje komunalnog otpada sa pijaca.

Akcionarsko društvo „Tržnica“ apeluje na sve korisnike svojih usluga (zakupce prodajnih prostora) i  kupce na pijacama da poštuju mere prevencije i sprečavanja širenja zaraze korona virusom, koje su po preporuci stručnnjaka doneli nadležni državni i organi lokalne samouprave.

Link na prilog RTV YU ECO o otvaranju pijaca u nadležnosti Akcionarskog društva „Tržnica“ Subotica:

http://yueco.rs/od-juce-otvorene-zelene-pijace-u-nadleznosti-ad-trznica/